Projectmanagement

Projectmanagement is het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden.

 

Wat is de succeskans bij projecten?

Projecten succesvol afronden is niet eenvoudig, lees het in april 2009 gepubliceerde rapport van The Standish Group over projectsucces en missers. Het rapport is gebaseerd op een onderzoek bij meer dan 300 organisaties en 30 interviews. De grafiek geeft een samenvatting van de teleurstellende resultaten.
Een ander, minder breedvoerig onderzoek uit 2011 is weliswaar positiever, maar geeft eveneens weinig opwekkende resultaten.

 

Hoe borg je projectsucces?

Het onderzoek van Teun van Aken (De weg naar projectsucces, ISBN/EAN: 9789087533113) toont aan, dat er twee belangrijke drivers zijn voor projectsucces:
A. De projectmanager en zijn leiderschapskwaliteiten, en
B. Passende managementinstrumenten (zoals planning, budgettering, monitoring, voortgangsrapportages en beslisdocumenten)

 

BEVON Gilde begeleidt u naar succesvolle projecten

Onze meesters in bedrijfsvoering zijn ervaren leiders, met zowel project- als lijnmanagement ervaring.

Met een degelijke basisopleiding (PRINCE2 Practitioner en/of IPMA-B of C niveau en sinds begin 2014 ook GPM-b) én jarenlange ervaring in diverse branches begeleiden wij organisaties bij het effectief inrichten projectmanagement.

Ook vervullen wij vaak de rol van projectmanager voor risicovolle projecten, die voor de toekomst van een bedrijf of organisatie van eminent belang zijn.

 

Training: versterk uw project- en leiderschapskwaliteiten

Voor individuele professionals én organisaties die zich zelfstandig snel willen kunnen aanpassen aan veranderende markten en technologie, bieden wij diverse soorten training en begeleiding.

 

IPMA-D

IPMA D is dé opleiding voor (startende) projectmanagers en projectmedewerkers die op hun dagelijkse praktijk willen reflecteren en completeren met een brede theoretische onderbouwing. Zoekt u een goede kennisbasis voor de rol van projectmanager, dan is de vierdaagse IPMA D training de beste keuze. Na afloop van de opleiding bent u klaar voor het therorie examen voor het internationaal erkende IPMA-D diploma.

 

Duurzaam Projectmanagement 

PRiSM Practitioner, voor wie zich wil bekwamen in duurzaam projectmanagement. Deze cursus bereid de deelnemer voor op het GPM-b examen voor duurzaam projectmanagement (150 vragen, 3 uur), behandelt echter tevens de IPMA-D theorie kennis.

PRiSM Foundation, biedt een duurzaamheids "plug-in" voor ervaren en reeds gecertificeerde projectmanagers. Na deze cursus kan men een verkort GPM-b examen (50 vragen, 1 uur) doorlopen.

  

Projectmanagement volgens ISO21500 

ISO 21500 workshop: geeft u inzcht in nut en noodzaak van de eerste ISO standaard voor projectmanagement

 

Tool: webbased handboek voor projectmanagement

Op basis van PRINCE2:2009 hebben wij Projectflow2009 ontwikkeld. Dit is een praktisch webbased Projectmanagement handboek, op basis van PRINCE2:2009. 

Meer weten?

 

 Projectflow2009 logo

 

Professionalisering: Projectmanagement en ISO-21500 

Sinds begin 2010 is BEVON Gilde via een werkgroep van IPMA-NL betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe wereldwijde ISO-richtlijn voor projectmanagement: de ISO-21500. Lees meer...

 

 

PRINCE2® is a registered trade mark of Axelos Limiited.
The Swirl logo™ and the PRINCE2 Licensed Affiliate logo are trade marks of Axelos Limited.